Borok

Tokaj-hegyalja tradicionális borkülönlegességei (Szamorodni, Fordítás, Aszú) mellett a birtok kiváló minőségű félédes és édes, valamint száraz és félszáraz borokat készít a borvidék hagyományos szőlőfajtáiból, a Furmintból, a Hárslevelűből és a Muscat Lunelből. A Gróf Degenfeld család elkötelezett híve a tokaji hagyományoknak és nevével kezeskedik borai elsőrangú minőségéért.
A családi tradíciót, "A nemesség kötelez" elvet követve, a birtok kompromisszumot nem ismerő minőséggel kapcsolatos elvárásai a szőlőterületeken szigorú mennyiségi korlátozásokat, fürt-, illetve bogyószelekciót irányoznak elő.

Gróf Degenfeld Furmint Pezsgő 2011

Gróf Degenfeld Furmint Pezsgő 2011

, ,

Információk

A Gróf Degenfeld Furmint Pezsgő alapanyagát a 2011-es meleg, száraz évében szüreteltük, kizárólag furmint szőlő alkotja, klasszikus palackos erjesztéssel és érleléssel készült.

Bemutatás

Illatában a furmint gyümölcsös jegyei és a krémesség mellett megjelenik a tokaji ásványosság, a termőterület mineralitása. Amikor belekóstolunk, finoman gyöngyöző buborékokat érezhetünk, majd a korty második felében a citrusos jegyek válnak hangsúlyossá.

  • Cukortartalom: 2.9 g/l
  • Alkoholtartalom: 12.5 %
  • Savtartalom: 6.5 g/l
  • Fogyasztási hőmérséklet: 8 °C

Kiszerelések

  • 4 990 Ft / 0,75l üveg(6 665 Ft / l) db

Csomagajánlatok

Vissza a borok oldalra
„A sok szem egy lélekké érik,
Bukéja pára, száll az égig,
S ereszkedik a pince-hűsbe,
Hol gyertyafény, belémerülve
Mutatja izzó tisztaságát.”

Tarbay Ede: A bor dicsérete
Gróf Degenfeld kastélyszálló ****
English Elmúltam 18 éves! Még nem vagyok 18 éves! I'm over 18! I'm younger than 18! Ich bin schon über 18 Ich bin unter 18