Borok

Tokaj-hegyalja tradicionális borkülönlegességei (Szamorodni, Fordítás, Aszú) mellett a birtok kiváló minőségű félédes és édes, valamint száraz és félszáraz borokat készít a borvidék hagyományos szőlőfajtáiból, a Furmintból, a Hárslevelűből és a Muscat Lunelből. A Gróf Degenfeld család elkötelezett híve a tokaji hagyományoknak és nevével kezeskedik borai elsőrangú minőségéért.
A családi tradíciót, "A nemesség kötelez" elvet követve, a birtok kompromisszumot nem ismerő minőséggel kapcsolatos elvárásai a szőlőterületeken szigorú mennyiségi korlátozásokat, fürt-, illetve bogyószelekciót irányoznak elő.

Gróf Degenfeld Muscat Blanc 2015

Gróf Degenfeld Muscat Blanc 2015

, ,

Bemutatás

A már évek óta megszokott friss, virágos, bodzás, üde illat árad a pohárból. Szájban szintén a friss virágos, szőlős jegyek, majd a meleg évjáratból adódóan, érett gyümölcsök, mint a fehérhúsú őszibarack, és sárgadinnye jelennek meg. Ez az érett gyümölcsösség hosszan megmarad a szánkban.

Ételtársítási javaslat

Kiváló aperitif, de saláták, zöldfűszeres szárnyasok tökéletes kísérője lehet.

  • Cukortartalom: 9.5 g/l
  • Alkoholtartalom: 11.6 %
  • Savtartalom: 6.4 g/l

Kiszerelések

  • 2 250 Ft / 0,75l üveg(0 Ft / l) db
  • 11 470 Ft / 6x0,75l karton(0 Ft / l) db

Csomagajánlatok

Vissza a borok oldalra
„A sok szem egy lélekké érik,
Bukéja pára, száll az égig,
S ereszkedik a pince-hűsbe,
Hol gyertyafény, belémerülve
Mutatja izzó tisztaságát.”

Tarbay Ede: A bor dicsérete
Gróf Degenfeld kastélyszálló ****
English Elmúltam 18 éves! Még nem vagyok 18 éves! I'm over 18! I'm younger than 18! Ich bin schon über 18 Ich bin unter 18