Hírek

PALACKBAN A FRISS SÁRGAMUSKOTÁLY!

2016. február 10.

A 2015-ös félszáraz sárgamuskotállyal indult el a téli palackozási hajrá. A korábbiakhoz hasonlóan csavarzárral, de már nem az eddig megszokott víztiszta bordóiba, hanem az új tokaji szárazboros palackba került ez is - ahogy a Gróf Degenfeldnél immár minden száraz és félszáraz tétel!

A manapság szárazra, félszárazra erjesztett formában borvidékszerte igen divatossá vált sárgamuskotályt a Gróf Degenfeld ebben a stílusban 1997 óta készíti - tehát már abban az időben is félszárazként dobta piacra, amikor a sárgamuskotály a borvidéken még általában édesbort jelentett!

A 2014-es kiadás a pincészetnél és a szállodában is már jó két hónapja elfogyott, így mindenki nagyon várta ezt a tételt, mely a 2013-as harsány gyümölcsösségével szemben a forró és száraz 2015-ös évjáratból adódóan inkább finom, beépült savakkal és visszafogott eleganciával hódít. Hamarosan bekerül a szállodai kóstolósorba is - várunk mindenkit, lehet elemezgetni!

Vissza a hírek oldalra
„Gyalázod a bort, hogy nem ád eszet?
Mi hathatósabb a bornál ugyan?
Nem látod: az ember, hogyha jót iszik,
Mily dús, pörét megnyerte, végrehajt
Mindent, barátját fölsegéli; boldog.
Hozz hát nekem egy kancsóval: az eszem
Hadd áztatom meg s mondok egy okost.”

Arisztophanész: Ész-áztató bor
Gróf Degenfeld kastélyszálló ****
English Elmúltam 18 éves! Még nem vagyok 18 éves! I'm over 18! I'm younger than 18! Ich bin schon über 18 Ich bin unter 18